Η βιολογική αποτρίχωση γίνεται με ζεστό κερί αζουλενίου, υποαλλεργικό, το οποίο θερμαίνεται στην κατάλληλη θερμοκρασία με τη βοήθεια κεριέρας με θερμοστάτη ακριβείας, ώστε να αποκλείεται η πιθανότητα ερεθισμού του δέρματος ή εγκαύματος. Με τη βοήθεια του κεριού απομακρύνουμε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αφού πρώτα έχουμε καθαρίσει σχολαστικά την επιφάνεια του δέρματος και έχουμε απολυμάνει με οινόπνευμα. Μετά την αφαίρεση της τριχοφυΐας διεισδύουμε-εφαρμόζουμε ειδικά ένζυμα αποδυνάμωσης του τριχικού θύλακα, με σκοπό τη δημιουργία ασθενέστερου τριχώματος. Επιπλέον, η κερατολυτική δράση των ενζύμων αυτών βοηθάει συχνά στην εξάλειψη μικρών θυλακίτιδων, στην τάση να γυρίζουν οι τρίχες προς τα μέσα, ενώ βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, που συχνά (λόγω της αποτρίχωσης) παρουσιάζει τραχύτητα. Μετά την εφαρμογή των ενζύμων τελειώνουμε τη θεραπεία με αντιμικροβιακή κρέμα και αντιηλιακή προστασία.         Το δέρμα μετά τη βιολογική αποτρίχωση είναι λείο, χωρίς ερεθισμό και παραμένει άτριχο για αρκετές ημέρες. Η επανέκφυση των τριχών εξαρτάται από το πόσο δυνατές είναι αυτές, από τις προηγούμενες μεθόδους αποτρίχωσης που εφαρμόζονταν εκεί (π.χ. αν είχε εφαρμοστεί τσιμπιδάκι, αυτό σίγουρα θα είχε δυναμώσει τις τρίχες), καθώς και από ορμονικούς παράγοντες, από χρήση φαρμακευτικών ουσιών (όπως η κορτιζόνη από το στόμα ή τοπικά) και συνήθως κυμαίνεται από 20-35 ημέρες. Γι’ αυτό συστήνουμε συχνότητα εφαρμογής της βιολογικής αποτρίχωσης: μία φορά το μήνα ή κάθε ενάμιση μήνα το αργότερο.

Η βιολογική αποτρίχωση εφαρμόζεται  στο σώμα, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες, με τη χρήση ειδικής ρολέτας με κερί αζουλενίου και βαμβακερές ταινίας μίας χρήσης. Ακολουθεί και εδώ επάλειψη της περιοχής με τα βιολογικά ένζυμα αποδυνάμωσης της τρίχας και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, ειδικά σε νεαρά άτομα που δεν έχουν ταλαιπωρήσει τ ην τριχοφυΐα τους με ξυράφι και άλλες “δυναμωτικές” μεθόδους. Στα μικρά κορίτσια ξεκινάμε τη βιολογική αποτρίχωση στα πόδια και σε μασχάλες από την ηλικία των 11-12 χρόνων, ειδικά αν η τριχοφυΐα αρχίσει να δυναμώνει και να παίρνει την ώριμη μορφή της, οπότε αποτελεί «αιτία ντροπής» και γίνεται συχνά αφορμή για πειραχτικά σχόλια από το μαθητικό περιβάλλον του παιδιού.

Το κόστος της εφαρμογής είναι ανάλογο με την επιφάνεια που αποτριχώνεται. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η βιολογική αποτρίχωση στις μασχάλες κοστίζει 16€στο μπικίνι 20€στις γάμπες 20€ενώ όταν γίνονται περισσότερες περιοχές γίνεται καλύτερη τιμή στο σύνολο. Για παράδειγμα η βιολογική αποτρίχωση σε ολόκληρα τα πόδια και στο μπικίνι κοστίζει 35€.