Περιποίηση του δέρματος μετά το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι πέρασε, φτιάχνοντας τη διάθεσή μας, όμως ταλαιπώρησε το δέρμα μας. Η ηλιακή ακτινοβολία αύξησε τη δημιουργία ελευθέρων ριζών και την οξείδωση των κυττάρων, οδήγησε σε αυξημένη παραγωγή μελανίνης, συχνά με άναρχο τρόπο (υπερμελάχρωσης και δυσχρωμίες), ενώ η ζέστη οδήγησε στην αφυδάτωση, στην αύξησης της λιπαρότητας και της κερατινοποίησης (δημιουργία στρωμάτων νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος).

Τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα η επιδερμίδα μας είναι στεγνή, θαμπή δυσχρωμική (σαν βρώμικη) και έχει ανάγκη από απολέπιση, ενυδάτωση και θρέψη για να ξαναβρεί τη λάμψη και τη χαμένη ζωντάνια της.

Στο Κέντρο Αισθητικής Renaissance το Φθινόπωρο κάνουμε στο πρόσωπο βαθύ καθαρισμό με υπέρηχους σε συνδυασμό με ενυδάτωση, θρέψη, σύσφιξη και ρύθμιση της λιπαρότητας στην ίδια επίσκεψη ανάλογα με τις ανάγκες  του δέρματος.

Ολόκληρη η εφαρμογή διαρκεί 2 ώρες και 30 λεπτά περίπου, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με βιολογικό peeling Neoderma για ισχυρή απολέπιση και διέγερση της ανάπλασης.

Ταυτόχρονα δίνουμε οδηγίες για τη φροντίδα του δέρματος στο σπίτι, καθώς και δωρεάν δείγματα σε εξειδικευμένα καλλυντικά, ώστε να βελτιωθεί θεαματικά η εικόνα του δέρματος μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο σώμα είναι ιδανικό να συνδυάζουμε την απολέπιση και ενυδάτωση του δέρματος με αποτοξίνωση του σώματος, ώστε να αντιμετωπίζεται η κατακράτηση υγρών και το «πρήξιμο» που αισθανόμαστε συχνά στο τέλος του καλοκαιριού, μετά τις διατροφικές υπερβολές που συχνά συνοδεύουν τις διακοπές μας. Η χρήση αποτοξινωτικών αιθέριων ελαίων σε συνδυασμό με λεμφική χειρομάλαξη, στα πλαίσια θαλασσοθεραπείας και οξυγονοθεραπείας σώματος, δίνει μια αίσθηση απόλυτης ανανέωσης και «ελάφρυνσης» του σώματος από το περιττό βάρος και τις τοξίνες του καλοκαιριού, ενώ η επιδερμίδα γίνεται βελούδινη.

Για όσες θα προσπαθήσετε μόνες στο σπίτι να «ανανεωθείτε» θα μιλήσουμε την επόμενη εβδομάδα για τα είδη των peeling που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τη σωστή χρήση τους, τα προϊόντα που πρέπει να ακολουθούν (μάσκες, κρέμες ή έλαια) και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση «κακής» χρήσης όλων αυτών των σκευασμάτων, που πολλά από αυτά θα μπορούσαν με τον κατάλληλο τρόπο χρήσης να είναι «θαυματουργά».

Καλό φθινόπωρο,
Με υγεία και ομορφιά για το δέρμα!