Συχνά ξεχνάμε ή αμελούμε να περιποιηθούμε το δέρμα στο σώμα μας , όμως έχει και αυτό ανάγκη και φροντίδα. Αποτριχώνουμε σχολαστικά τα πόδια, την κοιλιά ή τα χέρια μας , όμως φροντίζουμε να τα ενυδατώνουμε ; Κάνουμε ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι για να αποκτήσουμε εξωτικό μαύρισμα , όμως πως αντιμετωπίζουμε μετά τη φωτογήρανση ; Αυξομειώνουμε το βάρος μας , έστω και κατά 3 – 4 κιλά , ανά εποχή , όμως φροντίζουμε να αποφύγουμε την επιδερμική χαλάρωση ;

Το δέρμα σε ολόκληρο το σώμα μας χρειάζεται ενυδάτωση , θρέψη , οξυγόνωση και βέβαια : απολέπιση. Η απολέπιση μπορέι να γίνεται στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα με ένα bodyscrub στη διαδικασία του μπάνιου σας, όμως ιδιαίτερα μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου , όπου έχουν συσσωρευθεί νεκρά κύτταρα και υπολείμματα “ταλαιπωρημένου” μαυρίσματος , ενδείκνυται μια θεραπευτική εφαρμογή με επαγγελματικά προϊόντα στο ινστιτούτο.

Η οξυγονοθεραπεία που εφαρμόζουμε περιλαμβάνει :

  • Εφαρμογή body scrub με κόκκους αναμεμιγμένο με έλαιο καρύδας και μασάζ σε ολόκληρο το σώμα

  • Εφαρμογή οξέων (ειδικό μίγμα κιτρικού , ταρταρικού και γλυκολικού οξέως) για τις περιοχές ή τις περιπτώσεις που δεν ενδείκνυται η τριβή.

  • Εφαρμογή μάσκας σώματος , που παρασκευάζεται τη στιγμή της χρήσης από μίγμα ηφαιστιακής λάβας (για αποτοξίνωση και επιμετάλλωση του δέρματος) και coctail βιταμινών και αιθέριων ελαίων κατάλληλα επεξεργασμένο για επιπλέον περιεκτικότητα σε οξυγόνο.

  • Εφαρμογή ήπιας θερμότητας για 15′ – 20′ και έπειτα απομάκρυνση των υπολειμάτων

  • Αποσυμφορητική λεμφική μάλαξη με κρέμες σώματος οξυγονοθεραπείας για ενυδάτωση , θρέψη και σύσφιξη του δέρματος , ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζεται η αίσθηση κούρασης , που υπήρχε πριν την εφαρμογή , γιατί γίνεται αποτοξίνωση του οργανισμού , λόγω μείωσης των κατακρατημένων υγρών μετά τη λεμφική  μάλαξη.

Κάθε πότε μπορώ να κάνω μια τέτοια εφαρμογή ;

 Κάθε φορά που αισθάνομαι το δέρμα στο σώμα μου στεγνό – αφυδατωμένο ή βλέπω “φλιδίτσες” λευκές στα πόδια μου ή μπορεί να έχω ακόμα και ήπιο αίσθημα κνησμού (η ελαφριά φαγούρα ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες , μπορεί να είναι αποτέλεσμα έντονης αφυδάτωσης)

 Κάθε φορά που κάτι έχει ταλαιπωτήσει τον οργανισμό μου και έχει στερήσει από το δέρμα πολύτιμα συστατικά. Παράδειγμα μετά από μια επίμονη ίωση – γρύπη , όπου ο πυρετός αφυδατώνει , μετά από μια περίοδο έντονου stress ή μεγάλης σωματικής προσπάθειας , μετά από εγκυμοσύνη και μακρόχρονο θηλασμό κλπ.

 Κάθε φορά που συνειδητοποιώ ότι το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπό μου , δεν πρέπει να ξεχνάω ότι η γήρανση αφορά και το δέρμα του σώματος , που χρειάζεται όπως και το πρόσωπο – ενυδάτωση , θρέψη , σύσφιξη.