Ραδιοσυχνοτητες (RF)…για σύσφιξη δέρματος και λιποδιάλυση!

Η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων στο δέρμα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος χάρις στα εξαιρετικά αποτελέσματα που δίνει τόσο στη σύσφιξη σώματος, όσο και στη λιποδιάλυση.

Με τον όρο ραδιοσυχνότητα RF (radio frequency) εννοούμε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που διοχετεύουμε στο δέρμα υπό μορφή ταλαντώσεων στη μονάδα του χρόνου, τόσο με μονοπολική όσο και με διπολική εφαρμογή ηλεκτροδίων. Η ταλάντωση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου προκαλεί θερμική καταστροφή (μετουσίωση πρωτεϊνών) του συνδετικού ιστού και των λιποκυττάρων (στη μονοπολική εφαρμογή) και διέγερση των αναπλαστικών μηχανισμών του δέρματος. Το θερμικό αποτέλεσμα της εφαρμογής των ραδιοσυχνοτήτων οδηγεί σε υπεραιμία (αύξηση της επιδερμικής κυκλοφορίας του αίματος), σε  διέγερση του ινοβλάστη και αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου στο χόριο, με αποτέλεσμα το «γέμισμα» και το «τέντωμα» της χαλαρής επιδερμίδας, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Επιπλέον η θερμότητα που παράγεται  από τη μονοπολική εφαρμογή  οδηγεί σε συρρίκνωση των λιποκυττάρων, ενώ με την κατάλληλη τεχνική επιτυγχάνουμε και λεμφική παροχέτευση.

Στην ιδανική περίπτωση που οι ραδιοσυχνότητες εφαρμόζονται με fractional τεχνική, τότε πραγματικά τα αποτελέσματα είναι θεαματικά από την πρώτη εφαρμογή!

  • Άμεση αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου, «γέμισμα» και σύσφιξη του χαλαρού δέρματος για αποκατάσταση του οβάλ του προσώπου, αλλά και σε μπράτσα, εσωτερικό των μηρών, χαλαρή κοιλιά κλπ
  • Αναδόμηση δέρματος και ανάπλαση σε ουλές, ραβδώσεις-ραγάδες και αποκατάσταση της τραχιάς επιφάνειας του δέρματος
  • Μείωση ρυτίδων, ελαχιστοποίηση των διευρυμένων πόρων του δέρματος, βελτίωση της επιδερμικής υφής και ανάκτηση της λαμπερής υγειούς όψης του δέρματος
  • Άμεση εξάλειψη της επιφανειακής κυτταρίτιδας (πχ σε μπράτσα, στομάχι, προσαγωγούς κλπ) με ταυτόχρονη θεαματική σύσφιξη.

Σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος και κάθε πότε εφαρμόζεται;

Η fractional εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων πραγματοποιείται κάθε 10 ως 15 ημέρες

Ημέρες στο σώμα ή στο πρόσωπο, σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας (κατόπιν λήψης ιατρικού ιστορικού) και είναι ανώδυνη, ασφαλής, γρήγορη και αποτελεσματική.

Το ακριβές θεραπευτικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί εξαρτάται από το άτομο και το είδος του αισθητικού προβλήματος που αντιμετωπίζει, όμως συνήθως για σύσφιξη προσώπου χρειάζονται 4 ως 6 εφαρμογες (ανά 15 ημέρες), ενώ για σύσφιξη σώματος και εξάλειψη κυτταρίτιδας τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα εμφανή από την 3η εφαρμογή! Η διάρκεια της κάθε εφαρμογής ποικίλει από 20 ως 40 λεπτά, ενώ δεν παρατηρείται ερεθισμός του δέρματος και το άτομο δεν χρειάζεται να απέχει από τις συνήθεις δραστηριότητές του.