Ο όρος Μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη χορήγηση φαρμακευτικών ή μη ουσιών κάτω από την επιδερμίδα , δηλαδή στο μεσόδερμα (ή και στον λιπώδη ιστό)

Οι ουσίες που επιλέγουμε να χορηγήσουμε κάτω από την επιδερμίδα μπορεί να είναι βιταμίνες (όπως Α, Ε ασκορβικό οξύ), υαλουρονικό οξύ, συσφικτικοί παράγοντες (όπως σιλοργαμίνη), λευκαντικοί παράγοντες (όπως γλουταθειόνη) , λιποδιαλυτικοί παράγοντες (όπως φωσφατιδυλοχολίνη καφεϊνη εκχύλισμα αγκινάρας, fucus versiculosus ή Laminaria), καθώς και ουσίες που έχουν δράση επουλωτική αποσυμφορητική , αντιθρομβωτική και ανάλογα με την περίπτωση επιλέγονται τα κατάλληλα έτοιμα παρασκευάσματα ή δημιουργούνται εξατομικευμένα ειδικά coctails, σύμφωνα με τα βραβευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα της Toskani.

Στο Ινστιτούτο μας η μεσοθεραπεία γίνεται μη ενέσιμη . Για την έγχυση των θεραπευτικών ουσιών κάτω από την επιδερμίδα (στο μεσόδερμα) χρησιμοποιούνται fractional τεχνικές με τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα Toskani MesojetGun που συνδυάζει γαλβανικό ρεύμα και ηλεκτρομαγνητικό πεδίο για μέγιστο αποτέλεσμα.

Στο σώμα μεσοθεραπεία εφαρμόζουμε στις εξής περιπτώσεις :

  • Για τοπικό αδυνάτισμα και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας (χρησιμοποιούνται λιποδιαλυτικές ουσίες , όπως φωσφατιδυλοχολίνη , L- καρνιτίνη , καφεϊνη , εκχύλισμα αγκινάρας , κισσού , fucus vesiculosus , laminaria , οργανικό πυρίτιο , DΜΑΕ). Η δράση αυτών των ουσιών αναφέρεται αναλυτικά στις : Νέες επεμβατικές θεραπείες

  • Για σύσφιξη δέρματος ,που εμφανίζει επιδερμική χαλάρωση σε περιοχές του σώματος όπως μπράτσα ,εσωτερικό των μηρών , χαλαρή κοιλιά κλπ

  • Για αντιμετώπιση των ραγάδων , που συχνά συνυπάρχουν με χαλάρωση επιδερμίδας και για αυτό υπάρχει θεραπευτικό πρωτόκολλο που συνδυάζει και τις δυο θεραπείες. Για τη σύσφιξη και την αντιμετώπιση ραγάδων χρησιμοποιούμε βιταμίνες Α και C , υαλουρονικό οξύ, σιλοργαμίνη , οργανική σιλικόνη και αμινοξέα κολλαγόνου , L- καρνιτίνη , μικροϊονισμένα πεπτίδια και λιποσωματίδια

Όταν η μεσοθεραπεία σώματος γίνεται με χρήση του ειδικού μηχανήματος τότε χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα έτοιμα μίγματα ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματος.

Όταν η μεσοθεραπεία σώματος γίνεται με fractional τεχνική , τότε το είδος του coctail που χρησιμοποιούμε , η έκταση της περιοχής που το εφαρμόζουμε και η ιδιαιτερότητα του κάθε προβλήματος , καθορίζουν την τιμή και τη διάρκεια της θεραπευτικής εφαρμογής. Παράδειγμα για μικρές επιφάνειες κοστίζει 80 € και η διάρκεια της εφαρμογής είναι περίπου 40′. Σε κάθε περίπτωση γίνονται ειδικές τιμές για ένα σύνολο εφαρμογών και στην περίπτωση προαγοράς πακέτου εφαρμογών.

Επικοινωνήστε μαζί μας γιατί σίγουρα αποτελείτε μια ιδιαίτερη περίπτωση αντιμετώπισης!