Λεύκανση Προσώπου από τη Renaissance.gr

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το χρώμα του δέρματος οφείλεται στην παρουσία 3 χρωστικών: της αιμοσφαιρίνης, της μελανίνης και της καροτίνης. Η αιμοσφαιρίνη δίνει ένα έντονα κόκκινο χρώμα αν πρόκειται για αρτηριακό αίμα ή ένα κυανέρυθρο αν είναι φλεβικό αίμα. Η μελανίνη παράγεται στα μελανοσώματα των μελανοκυττάρων της επιδερμίδας και διατίθεται στα κερατινοκύτταρα τα οποία προστατεύει από την βλαπτική επίδραση των υπεριωδών ακτίνων. Το μαύρο χρώμα των Νέγρων οφείλεται σε αυξημένη δραστηριότητα των μελανοκυττάρων και μόνο. Η καροτίνη, ο πρόδρομος της βιταμίνης Α, είναι κίτρινη χρωστική και βρίσκεται στην επιδερμίδα και στο υποδόριο λίπος.
Οπότε η ακριβής απόχρωση της επιδερμίδας μας είναι αποτέλεσμα της αναλογίας αυτών των 3 χρωστικών και της επίδρασης διαφόρων παραγόντων ενδογενώς ή εξωγενώς πάνω σε αυτές.
Οι διαταραχές της μελάγχρωσης του δέρματος είναι σχετικά συχνές καταστάσεις. Μερικές από αυτές είναι κληρονομικές και άλλες επίκτητες. Μερικές παρουσιάζουν αύξηση και άλλες μείωση της μελανίνης. Για παράδειγμα όταν έχουμε μείωση της μελανίνης εμφανίζεται λεύκη και όταν έχουμε αυξημένη μελανίνη μπορεί να εμφανιστεί μέλασμα, εφηλίδες, μογγολικές κηλίδες κτλ. Επίσης, μελαχρωματικές βλάβες λόγω αυξημένης μελανίνης (πανάδες) μπορεί να προκληθούν από φλεγμονές, τον ήλιο, την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση, διαταραχές στη λειτουργία των ωοθηκών, νόσου των επινεφριδίων, μεταστατικό μελάνωμα αλλά και από φάρμακα όπως π.χ. φωτοτοξικές ουσίες, ρετινόλες, αντισυλληπτικά, κορτιζόνες, χρώματα (βαφές), αρώματα, κακής ποιότητας καλλυντικά κτλ. Οι μελαχρωματικές πλάκες εμφανίζονται σαφώς αφοριζόμενες από το γύρω υγιές δέρμα και μπορεί να εμφανίζονται ακόμη και συμμετρικά στο μέτωπο, τις παρειές και στο άνω χείλος. Οι μελαχρωματικές βλάβες που οφείλονται σε εγκυμοσύνη είναι οι μόνες που συνήθως βελτιώνονται μετά τον τοκετό έως ένα βαθμό αλλά για την πλήρη εξαφάνισή τους, καθώς και για όλες τις άλλες αιτίες εμφάνισής τους χρειάζονται θεραπείες αισθητικής ή ιατρικής αποκατάστασης.
Θεραπευτικά χρησιμοποιούνται λευκαντικές ουσίες όπως π.χ. κοτζικό οξύ, παντοθενικό οξύ, ασκορβικό οξύ, ρετινόλες, γλουταθειόνη, μόνες ή σε συνδυασμό με άλλες ουσίες και φάρμακα π.χ. αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία. Απαραίτητη είναι η χρήση αντιηλιακών προϊόντων για αποφυγή νέων αλλά και προστασία των ήδη υπαρχόντων βλαβών από επιπλέον μελάγχρωση λόγω της έκθεσης στον ήλιο, καθώς επίσης και προϊόντων που κάνουν μελανορύθμιση.  Τέτοια εξειδικευμένα προϊόντα θα βρείτε στο χώρο μας και συνιστάται η χρήση τους σε καθημερινή βάση.
Θεραπείες λεύκανσης στο κέντρο μας γίνονται με τους ακόλουθους τρόπους:

α. Βιολογικά peelings

Με τα peelings αυτά διεγείρουμε τη γρήγορη αντικατάσταση των επιφανειακών στοιβάδων της επιδερμίδας μέσω της αποφολίδωσης που προκαλείται οπότε οι μελαχρωματικές βλάβες (πανάδες) που βρίσκονται σε αυτές σταδιακά αποχρωματίζονται και συνήθως έχουμε πλήρη εξαφάνισή τους. Το αν θα εξαφανιστεί ή όχι μία πανάδα εξαρτάται από το βάθος στο οποίο βρίσκεται (αν είναι κάτω από τη μητρική στοιβάδα οι πιθανότητες εξαφάνισης είναι λίγες) καθώς και από την αιτία που την προκάλεσε όπως προαναφέραμε. Μετά από κάποιες συνεδρίες το κατεστραμμένο επιφανειακά δέρμα με τις ατέλειές του, πανάδες, σημάδια, ουλές, λεπτές ρυτίδες κτλ. έχει αντικατασταθεί από νέο υγιές και ομοιόχρωμο δέρμα. Διάρκεια συνεδρίας 60 min. και κόστος 62 €.

β. fractional τεχνικές

Στη θεραπεία αυτή μέσω εκατοντάδων νυγμών/cmπου προκαλούνται στο δέρμα από ειδικό ρόλερ διεισδύουν ανώδυνα σε αυτό οι λευκαντικές και μελανορυθμιστικές ουσίες που έχουμε επιλέξει. Στο τέλος της κάθε συνεδρίας ο πελάτης φεύγει χωρίς ίχνος ερεθισμού, ενώ σταδιακά από τις επόμενες κιόλας ημέρες είναι ορατή η λεύκανση του προσώπου. Διάρκεια συνεδρίας 90 min. και κόστος 100 €.

γ. Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία με τη χρήση τελευταίου τύπου μηχανήματος απόλυτα computerized

Ανώδυνα χωρίς κανένα ερεθισμό διεισδύουν στο μεσόδερμα οι λευκαντικές, μελανορυθμιστικές ουσίες και διάφορα άλλα cocktails βιταμινών, υαλουρονικού, συσφικτικών παραγόντων που μπορούμε παράλληλα να διεισδύσουμε στο δέρμα, ώστε ταυτόχρονα με τη λεύκανση να έχουμε θεραπεία και σε άλλα προβλήματα που τυχόν συνυπάρχουν όπως π.χ. ρυτίδες, χαλάρωση κτλ. Διάρκεια συνεδρίας 90 min. και κόστος 115 €.