• Πότε ένα δέρμα χρειάζεται Λάμψη ;
 • Τι θα δούμε στον καθρέφτη μας που θα μας οδηγήσει στο ινστιτούτο για μια θεραπεία “λάμψης στο πρόσωπο ;”

Όταν το δέρμα είναι θαμπόμουντόάτονοσκούρο (λίγο πιο σκούρο από ότι ήταν κάποτε, σαν βρώμικο), τραχύ (δηλαδή όχι απαλό – μεταξένιο στην αφή) με ανομοιομορφία στο χρώμα (τοπικά λίγο πιο σκούρο σαν λεκιασμένο), τότε σίγουρα χρειάζεται μια ειδική θεραπεία απολέπισης – αντιοξείδωσης για ανάκτηση της λάμψης του.

Τα παραπάνω γνωρίσματα (θαμπάδα,τραχύτητα κλπ) οφείλονται συνήθως σε :

 • Μεγάλη εναπόθεση νεκρών κυττάρων (κερατινοκύτταρα, στην επιφάνεια του δέρματος)
 • Συσσώρευση μελανίνης , που έχει δημιουργηθεί πριν καιρό και δεν έχει αποβληθεί , αφού παραμένει εγκλωβισμένη μαζί με τα νεκρά κερατινοκύτταρα στην επιφάνεια
 • Έλλειψη υγρασίας στις επιφανειακές στιβάδες δέρματος
 • Κακή οξυγόνωση , συνήθως ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων και του φραξίματος των πόρων
 • Έλλειψη βιταμινών , μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο δέρμα.

Για να δώσουμε στο δέρμα τη χαμένη του φρεσκάδα και λάμψη πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλους τους παραπάνω παράγοντες.

Χρησιμοποιούμε :

 • Απολεπιστικά προϊόντα, όπως peelings οξέων ή ενζυμικά peelings (γνωστά ως βιολογικά ή phytopeelings ) με σκοπό τη πλήρη ανανέωση (αποβολή και αναγέννηση της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος)
 • Εξειδικευμένα coctails βιταμινών (πχ Vit, A, E) υαλουρονικού, πεπτιδίων,φωσφολιπιδίων κλπ ανάλογα με την ηλικία και το ιστορικό του ατόμου
 • Μελανορυθμιστικές ουσίες, όπου χρειάζεται

Παρακάτω δείτε ορισμένες από τις προτεινόμενες θεραπείες λάμψης :

 • θεραπείες αναδόμησης προσώπου βασισμένες στα θεραπευτικά πρωτόκολλα ph formula .

  Πρόκειται για τρία είδη εξατομικευμένων-εξειδικευμένων θεραπειών προσώπου, που επιλέγονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε δέρματος:

  A.G.E. resurfacing

  M.E.L.A. resurfacing

  C.R. resurfacing

  Δράση: (ανάλογα με τα συστατικά της κάθε θεραπείας)

 • Ισχυρή κυτταρική ενεργοποίηση και ενίσχυση της βιολογικής δραστηριότητας, λόγω απολέπισης.
 • Μείωση των δυσχρωμιών και της φωτογήρανσης.
 • Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, τόνωση του δερματικού ιστού και σύσφιξη του δέρματος.
 • Αύξηση της ενυδάτωσης, της παραγωγής κολλαγόνου, άρα και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας.
 • Ενίσχυση της ελαστικότητας και της σπαργής του δέρματος.

Ενδείξεις εφαρμογής εξατομικευμένων θεραπειών ph formula :

 • Νεανικά δέρματα με πρόωρα σημάδια γήρανσης (φωτογήρανσης) ή ανομοιομορφία χρώματος από ουλές ακμής και όψη «βρώμικου» δέρματος με διεσταλμένους πόρους.
 • Ώριμα δέρματα, φωτογηρασμένα, νωθρά, με δυσχρωμίες-κηλίδες, υπερκερατινοποιημένα (τραχιά όψη και θαμπάδα) με ρυτίδες επιφανειακές ή βαθύτερες.
 • Άτονα δέρματα που έχουν χάσει τη σπαργή και τη σφριγηλότητά τους, ενώ ταυτόχρονα είναι αφυδατωμένα (συνήθως η έλλειψη υγρασίας χαρακτηρίζεται λανθασμένα ως ξηρότητα)

Η διάρκεια της εφαρμογής (οποιoσδήποτε από τα τρία είδη) είναι περίπου 35 ως 50 λεπτά, καθώς ποικίλουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, το κόστος είναι από 65 εως 80euro και συστήνουμε θεραπευτικό πρωτόκολλο 4 εφαρμογών ανα 10-15 ημέρες.

 • Θεραπεία Αναγέννησης δέρματος Renaissance με Πολυ-υδρόξυ οξέα EXUVIANCE

Οι θεραπείες EXUVIANCE μεταμορφώνουν το θαμπό, άτονο και στρεσαρισμένο δέρμα, χαριζοντάς του λεία και απαλή υφή, χωρίς γραμμές και ρυτίδες, σφιχτή και νεανική όψη. Χάρη στην τεχνολογία των AHA΄S και PHA΄S και τον συνδυασμό τους με κορυφαία αντιγηραντικά συστατικά, βιταμίνες A & C , καθώς και αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα βοτάνων, ενεργοποιούν με τελείως φυσικό τρόπο τους μηχανισμούς αντιγήρανσης εκ των έσω, ώστε να παραχθούν σε μεγαλύτερες ποσότητες κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ. Μπορουν να προσφέρουν λύση για κάθε ξεχωριστή ανάγκη δέρματος ή για επιμέρους στοχευμένες ζώνες που μας απασχολουν, αντιμετωπίζοντας τραχύτητα ή λιπαρότητα ή αφυδάτωση ή χαλάρωση κ.τ.λ. Διάρκεια εφαρμογής από 45 ως 70 λεπτά, ανάλογα με το είδος της θεραπείας που έχουμε επιλέξει, κόστος εφαρμογής από 65 ως 80 euro.

Μπορεί να συνδυαστεί με βαθύ καθαρισμό προσώπου, με ΕΚΠΤΩΣΗ 25% και στις δύο εφαρμογες και τελική τιμή 85€…για όσες θέλουν να μετατρέψουν τον καθαρισμό σε μια αληθινή εμπειρία αναγέννησης !!!

 • Μη ενέσιμη fractional μεσοθεραπεία TKNmesoject gun TOSKANI , με χρήση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Η εφαρμογή γίνεται με μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας , το οποίο συνδυάζει γαλβανικό ρεύμα για ταυτόχρονη electroporation.Η θεραπεία ξεκινάει με εφαρμογή οξέων , ακολουθεί η διείσδυση ειδικού μίγματος μεσοθεραπευτικού, το οποίο μπορεί να περιέχει βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ,  μέταλλα , ιχνοστοιχεία ,πεπτίδια , αμινογλυκάνες κλπ, ανάλογα με το τι χρειάζεται το δέρμα. Για κάθε περίπτωση υπάρχει εξειδικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο, ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε ταυτόχρονα :

  Ενυδάτωση – αντιγήρανση – σύσφιξη – λάμψη – μείωση των ρυτίδων – μελανορύθμιση.

  Μετά την εφαρμογή του μηχανήματος και τη διείσδυση των ουσιών εφαρμόζεται ειδική παραπλαστική μάσκα για την ολοκλήρωση της θεραπείας. Διάρκεια εφαρμογής 60′ – 70′ , ανάλογα με την εξιδείκευση του προγράμματος. Δεν παρατηρείται κανένας ερεθισμός κατά την εφαρμογή, ενώ η λάμψη και η αναζωογόνηση του δέρματος είναι εντυπωσιακή!!! . Κόστος εφαρμογής 80 €. Ειδικές τιμές γίνονται για περισσότερες εφαρμογές ή για προαγορά πακέτου εφαρμογών

 • Θεραπεία Bio- peeling Neoderma, με φυτικά προϊόντα Neoderma. Πρόκειται για εφαρμογή phytopeeling , απλή , γρήγορη (διάρκεια 45′ – 60′) και ακίνδυνη , με σκοπό τη πλήρη απολέπιση και αποβολή της εξωτερικής επιφάνειας του δέρματος. Η εφαρμογή περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού μίγματος ανάλογα με την περίπτωση εξειδικευμένης μάσκας και αναπλαστικών παραγόντων. Η υπεραιμκή δράση των συστατικών σε συνδυασμό με το τρίψιμο του απολεπιστικού μίγματος δημιουργεί μια ερυθρότητα στο δέρμα , από μέτρια εώς έντονη , ανάλογα με το είδος του μίγματος και το χρόνο τριψίματος. Η ερυθρότητα είναι εμφανής στο τέλος της θεραπείας και μειώνεται αισθητά μετά από λίγη ώρα , ενώ κατά κανόνα έχει υποχωρήσει πλήρως την επόμενη μέρα.Με τη θεραπεία αυτή παρουσιάζεται ήπια ως μέτρια αποφολίδωση δέρματος δηλαδή μικρές “φλιδίτσες” αποβάλλονται από το πρόσωπο την 3η – 5η μέρα μετά την εφαρμογή (ορατές μόνο στο βαμβάκι με την ειδική κερατολυτική λοσιόν που καθαρίζετε το δέρμα)

  Αξίζει να σημειωθεί :

  Με την εφαρμογή παίρνετε δωρεάν δείγματα των ειδικών προϊόντων για συνέχιση της θεραπείας και ανάπλαση στο σπίτι.

  Μειώνονται οι λεπτές ρυτίδες και οι μικρές πανάδες από τη πρώτη εφαρμογή

  Αυτή η θεραπεία συνδυάζεται και με βαθύ καθαρισμό οπότε γίνεται ειδική έκπτωση και στις δύο εφαρμογές. Η λάμψη του προσώπου μετά την εφαρμογή bio peeling Neoderma είναι τόσο αξιοπρόσεχτη , που πολλοί θα αναρωτηθούν : “τι έχεις κάνει” και οφείλεται στην πλήρη αποβολή και ανανέωση του επιφανειακού δέρματος. Κόστος εφαρμογής 75