Καθαρισμός Προσώπου από τη Renaissance.gr

Στο Ινστιτούτο μας μπορείτε να κάνετε βαθύ καθαρισμό προσώπου με υπέρηχους. Η διάρκεια της εφαρμογής , είναι 120′ ως 150′ , ανάλογα με την ιδιομορφία του δέρματος , ενώ στα πλαίσια του καθαρισμού πάντα φροντίζουμε για την ενυδάτωση ή τη ρύθμιση της λιπαρότητας , αποκαθιστούμε τη λάμψη με ειδικό ένζυμο peeling και γενικά κάνουμε ότι χρειάζεται το δέρμα , ώστε ο καθαρισμός να αποτελεί ουσιαστικά μια ολοκληρωμένη περιποίηση.

 • Κάθε πότε πρέπει να γίνεται καθαρισμός προσώπου ;
 • Γιατί να κάνω με υπέρηχους ; Τι είναι οι υπέρηχοι στο πρόσωπο ; Τι προσφέρουν ;
 • Ποια είναι η διαδιασία και πως αποκλείεται η πιθανότητα να πάθω μόλυνση ;

Κατά τη διαδικασία του καθαρισμού ξεκινάμε πάντα με ένα καλό ντεμακιγιάζ ώστε να απομακρυνθούν ίχνη μακιγιάζ και επιφανειακοί ρύποι του δέρματος. Σε απόλυτα καθαρό δέρμα εφαρμόζουμε υπέρυχους με εξειδικευμένο μηχάνημα. Η συσκευή αυτή των υπερήχων διαθέτει ειδική μεταλλική επιφάνεια , που έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο (ή το σώμα σε άλλες θεραπείες) και δονείται με συχνότητα υπερηχητική , λειτουργεί σαν “σπάτουλα” και δίνει τα εξής αποτελέσματα :

 • Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας του δέρματος
 • Αυξάνει την επιφανειακή μικροκυκλοφορία του αίματος άρα και την οξυγόνωση των κυττάρων (αφού το αίμα μεταφέρει οξυγόνο)
 • Ρευστοποιεί το συμπαγές – ξερό σμήγμα (λόγω των δονήσεων) που βρίσκεται βαθιά μέσα στους πόρους του δέρματος και το φέρνει στην επιφάνεια. Έτσι διευκολύνεται η εξαγωγή του σμίγματος , αφού χρειάζεται λιγότερη πίεση για να γίνει βαθύτερος ο καθαρισμός και χωρίς ερεθισμό.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πάντα ξεκινάμε τη διαδικασία του καθαρισμού του προσώπου κάνοντας υπέρηχους (αντεδείκνυνται μόνο σε περίπτωση εγκυμοσύνης)

Μετά την εφαρμογή των υπέρηχων το πρόσωπο μπαίνει στο vaper , την ειδική συσκευή που βγάζει ατμό και όζον. Ειδικά στο δικό μας vaper υπάρχει ενσωματωμένη μια θήκη για τοποθέτηση βοτάνων (phytovap) ώστε με την επιλογή χαμομηλίου ή φασκόμηλου ή τριαντάφυλλου ή άλλου μίγματος ανάλογα με το δέρμα να γίνεται ταυτόχρονα βοτανοθεραπεία , ιδιαίτερα ευεργετική για ολόκληρο τον οργανισμό και χαλαρωτική.

Ακολουθεί εξαγωγή του σμήγματος μόνο με το χέρι (με αποστειρωμένα γάντια μιας χρήσεως) χωρίς τη χρήση <εργαλείων> που αλλού επιλέγονται για λόγους ευκολίας αλλά μπορεί να τραυματίσουν το δέρμα. Στο τέλος της εξαγωγής του σμήγματος εφαρμόζουμε υψίσυχνα ρεύματα για τον περιορισμό των μικροβίων και την αποστείρωση του δέρματος , ενώ ταυτόχρονα διεγείρονται οι μηχανισμοί ανάπλασης του δέρματος.

Συνεχίζουμε εφαρμόζοντας peeling (ενζυμικό ή οξέων ή biopeeling Neoderma) και μάσκα , ανάλογα με το δέρμα , τα προβλήματα που έχει και τι θέλουμε να πετύχουμε. Τα υπόλοιπα υλικά και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας που ακολουθεί είναι ανάλογα της θεραπείας που έχουμε επιλέξει. Στο τέλος δεν υπάρχει ερεθισμός (εκτός από την περίπτωση του bio peeling , όπου υπάρχει υπεραιμία) ενώ στο πρόσωπο εφαρμόζονται κρέμες αντιμικροβιακές , αναπλαστικές και αντιηλιακό (αν γίνει στη διάρκεια της ημέρας) . Σε κάθε περίπτωση μετά τον καθαρισμό μπορείτε αμέσως να επιστρέψετε στην εργασία σας ή τη καθημερινότητά σας.

Ο καθαρισμός του δέρματος πρέπει να γίνεται όταν οι πόροι έχουν “γεμίσει” σμήγμα και υπάρχει η αίσθηση ότι δεν απορροφούνται οι κρέμες , δεν “αναπνέει” ενώ είναι γεμάτο νεκρά κύτταρα , θαμό και δυσχρωμικό. Δεν είναι ανάγκη να είναι γεμάτο σπυράκια ή μαύρα στίγματα , αλλά για να διατηρείται σε καλή κατάσταση φροντίζουμε να προλαβαίνουμε αυτές τις μικρές “εκρήξεις”.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η συχνότητα των καθαρισμών εξαρτάται από το είδος του δέρματος (τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται συχνότερα καθαρισμό), την ηλικία του ατόμου (σε νεαρή ηλικία και στην εφηβεία η ορμονική πληθώρα αυξάνει την ανάγκη για καθαρισμό) , ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι συνθήκες καθαριότητας του δέρματος και τα καλλυντικά και είδη μακιγιάζ που χρησιμοποιούνται. Έτσι αν “βάφεστε” καθημερινά , αλλά το βράδυ κοιμάστε χωρίς να “ξεβάφεστε” ή χρησιμοποιείτε καλλυντικά με φαγεσωρογόνα συστατικά (δημιουργούν μαύρα στίγματα και διεγείρουν την εμφάνιση ακμής) τότε το δέρμα φαίνεται να “γεμίζει” συχνότερα με αποτέλεσμα να χρειάζεται πιο σύντομα καθαρισμό.

Όσον αφορά στους πιθανούς σας φόβους για μόλυνση κατά τον καθαρισμό να θυμάστε ότι :

 • Σε εμάς υπάρχει κλίβανος αποστείρωσης όπου μπαίνουν τα μπωλ τα σφουγγαράκια , οι σπάτουλες και ότι άλλο χρησιμοποιούμε
 • Τα χέρια μας δεν είναι γυμνά , αλλά πάντα φοράμε αποστειρωμένα γάντια μιας χρήσεως
 • Τα υψίσυχνα ρεύματα σκοτώνουν τα μικρόβια
 • Χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες αντιμικροβιακές κρέμες στο τέλος της εφαρμογής
 • Δίνουμε οδηγίες σε εσάς για το τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε μετά τον καθαρισμό
 • Είμαστε νόμιμο κέντρο αισθητικής , άρα πληρούμε τους κανόνες λειτουργίας ,ώστε ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς ενδεχόμενο έλεγχο της Επιτροπής Υγείας της Νομαρχίας