Η συσκευή ψυχρού Laser : Vitalaser (Cold Laser Lifting) χρησιμοποιείται στο πρόσωπο και στο σώμα, με εκπομπή στα 785nm και ισχύ 490 mWatt αποτελεί αληθινή καινοτομία τη φωτοανάπλαση, καθώς συνδυάζεται με έγχυση μικροϊνισμένου ακόρεστου υαλουρονικού (σε καθαρή βιολογική βάση, δηλ. χωρίς άλλες προσμίξεις), που είναι γνωστό ως Vitalaser Hyaloron Gel. Σ’ αυτή την εκδοχή της φωτοανάπλασης δεν υπάρχει η αίσθηση της ζέστης καθώς η θερμοκρασία του δέρματoς αυξάνεται μόνο κατά 1ο C κατά την εκπομπή του φωτός, ενώ η κεφαλή εκπομπής του Laser απέχει από την επιφάνεια του δέρματος 24mm (δηλ. δεν εφάπτεται η κεφαλή εκπομπής του Laser πάνω στην επιδερμίδα). Η χρήση του Cold Vitalaser μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος χρειάζεται φωτοανάπλαση, ακόμα και επάνω στα βλέφαρα των ματιών, χωρίς παρενέργειες, καθώς πρόκειται για Laser χαμηλής ισχύος.

Ως Laser χαμηλής ισχύος θεωρούνται αυτά που η ισχύς τους δεν ξεπερνά τα 500mWatt και κατά την απορρόφησή τους από τους ιστούς δεν δίνουν θερμικά αποτελέσματα (σε αντίθεση με τα χειρουργικά Laser υψηλής ισχύος που «καίνε»), αλλά χαρακτηρίζονται από τα αναστρέψιμα φαινόμενα της βιοδιαμόρφωσης, που συμβαίνει σε κυτταρικό ακόμα και σε μικροκυτταρικό επίπεδο.

Laser Βιοδιέγερση (Laser Biostimulation) ή Low Level Laser Therapy (LLLT) είναι η επίσημη διεθνής ονομασία της Φωτονιακής Διέγερσης του ιστού σαν αποτέλεσμα της εκπομπής του μονοχρωματικού φωτός (Laser) επάνω στον ιστό. Έχει αποδειχθεί ότι τα Laser χαμηλής ισχύος έχουν άμεση επίδραση πάνω στα χρωμοφόρα κύτταρα (μελανίνη, αιμογλοβίνη, πορφυρίνες κτλ) και με τη δράση τους αυτή εξηγούνται τα θεαματικά φωτοχημικά βιοδιεγεργικά αποτελέσματα που παρατηρούνται:

Αύξηση της φαγοκυττάρωσης των λευκοκυττάρων

Αύξηση της σύνθεσης του DNA και RNA στα Ε Coli κύτταρα

Αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης

Αύξηση της προσταγλαδίνης

Αύξηση του σχηματισμού τριχοειδών αγγείων

Ειδικά για το Vitalaser που εκπέμπει σε 785nm η φωτοδιέγερση του προκαλεί επιπρόσθετα την παραγωγή ΑΜΡ, πυροδοτώντας το μετασχηματισμό του ΑDΡ σε ΑΤΡ με τελικό αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του κυττάρου και την αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού. Επειδή το αποτέλεσμα της βιοδιέγερσης είναι αθροιστικό, πολλαπλές συνεδρίες LLLT(Cold Vitalaser) με μικρές και σύντομες δόσεις με μεσοδιαστήματα 3-7 ημερών δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα βιοδιέγερσης-ανάπλασης του ιστού από οποιαδήποτε συνεδρία μεγάλης δόσης.

Τι επιτυγχάνεται με τη χρήση του Vitalaser;

Διέγερση των ινοβλαστών με άμεση αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, που οδηγεί στην ανάκτηση της σφριγηλότητας και το «γέμισμα» του δέρματος.

Αύξηση της αγγειοδιαστολής, αύξηση της μικροκυκλοφορίας του αίματος, δηλαδή καλύτερη αιμάτωση, οξυγόνωση και θρέψη του δέρματος.

Αύξηση της παραγωγής ΑΤΡ στα μιτοχόνδρια και ενεργοποίηση του RNA,δηλαδή άμεση ενεργειακή υποστήριξη σε κυτταρικό επίπεδο και αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού.

Αύξηση της κυτταρικής μίτωσης των βλαστοκυττάρων:ανάπλαση, επούλωση.

Αύξηση των λευκοκυττάρων τοπικά, δηλ. αντιφλεγμονώδης δράση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος (ιδανικό στην επούλωση πληγών).

Όλα τα παραπάνω παρατηρούνται ως αποτελέσματα της βιοδιέγερσης που προκαλεί η χρήση του Vitalaser μόνο κατά την εκπομπή της δέσμης φωτός (στα 785nm) επάνω στο δέρμα. Για όλα αυτά κρίνεται ιδιαίτερα ωφέλιμο στην αντιμετώπιση των ραγάδων, των ουλών της ακμής και στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και των ρυτίδων.                           

Το όφελος του δέρματος από τη δράση αυτή του Vitalaser μεγιστοποιείται όταν αυτό συνδυάζεται με τη χρήση του καθαρού μικροϊνισμένου υαλουρονικού οξέος, με pH 7,8 σε μια πατενταρισμένη σύνθεση χωρίς parabens ή άλλα χημικά συστατικά, που αποτελεί προϊόν βιοτεχνολογίας (διαδικασία βιοσύνθεσης από επιλεγμένους μικροοργανισμούς), φυλάσσεται στο ψυγείο και εκεί έχει αυστηρή ημερομηνία λήξης.
Το μικροϊνισμένο υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα αφού έχει προηγηθεί συγκεκριμένη διαδικασία προετοιμασίας του δέρματος, βάσει θεραπευτικού πρωτοκόλλου, γίνεται εκπομπή Laser διόδου στα 785nm ,όπου επιτυγχάνεται η μέγιστη σύνδεση του μορίου του υαλουρονικού οξέος με μόρια νερού από το μεσοκυττάριο υγρό και η σταθεροποίηση του με ταυτόχρονη αύξηση του όγκου του (σταυροσύνδεση).

Όταν το Vitalaser χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το Hyalupure Lifting Gel στο πρόσωπο τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει σε ολόκληρο το πρόσωπο ή να γίνει επιλεκτικά σε ζώνες (π.χ. στο μέτωπο ή τη ζώνη των ματιών ή των ρινοπαρειακών ρυτίδων και της κάτω γνάθου). Συστήνουμε, τουλάχιστον για τις δύο πρώτες εφαρμογές να γίνεται φωτοδιέγερση και έγχυση υαλουρονικού σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και σ’ αυτή την περίπτωση η ποσότητα του καθαρού υαλουρονικού που θα χρησιμοποιηθεί για το «γέμισμα» των ρυτίδων μπορεί να είναι από 4ml ως 8ml max. Η διαδικασία απαιτεί την εφαρμογή του κατάλληλου θεραπευτικού πρωτοκόλλου, το οποίο επιλέγεται ανάλογα με την ηλικία και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του δέρματος.
Η διάρκεια της εφαρμογής συνολικά μπορεί να κυμαίνεται από 90’ minimum έως 180’ maximum και το κόστος, που εξαρτάται από τη διαδικασία και την ποσότητα του υαλουρονικού που χρησιμοποιήθηκε, είναι από 140€ έως 190€.
Όταν η μέθοδος Cold Vitalaser εφαρμόζεται σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως π.χ. σε μία χαλαρή κοιλιά με ραγάδες, στο εσωτερικό των μπράτσων, σε φωτογηρασμένο ντεκολτέ κλπ, τότε γίνεται συγκεκριμένη θεραπευτική αντιμετώπιση ανάλογα με την περίπτωση και ανάλογα καθορίζεται το κόστoς κάθε εφαρμογής.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες: Vitalaser cold laser lifting