Φωτοαποτριχωση

Φωτοαποτρίχωση Σώματος από τη Renaissance.gr

 Φωτοαποτρίχωση (αποτρίχωση με Laser)

Ο όρος φωτοαποτρίχωση ή φωτόλυση χρησιμοποιείται για τη μέθοδο  αποτρίχωσης με  Laser, γιατί αυτή βασίζεται στη χρήση του φωτός.

Το Laser είναι μια συσκευή που παράγει μια έντονα εστιασμένη δέσμη ακτινών φωτός του ίδιου χρώματος, μήκους κύματος, συχνότητας και φάσης. Αυτή η δέσμη φωτός, εξερχόμενη από την κεφαλή εκπομπής του μηχανήματος, εισέρχεται στο δέρμα και τους θύλακες των τριχών και απορροφάται από τη μελανίνη. Κατά την απορρόφησή της από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και «καίει» τα τοιχώματα του θύλακα, καθώς και την ίδια την τρίχα, καταστρέφοντας έτσι τη δομή της.

Το αποτέλεσμα, λοιπόν, της εφαρμογής της φωτοαποτρίχωσης είναι: καμμένες (ή μισοκαμμένες) τρίχες και τραυματισμένοι τριχικοί θύλακες. Μετά το τέλος της εφαρμογής παρουσιάζεται ένα ελαφρύ περιθυλακικό ερύθημα (μια ροζ μικρή κυκλική επιφάνεια γύρω από κάθε τρίχα), ενώ οι καμμένες-κομμένες τρίχες είναι ελάχιστα ορατές για τις επόμενες ημέρες, ώσπου σταδιακά να αρχίσουν να πέφτουν. Το δέρμα αποβάλλει τελείως τις κατεστραμμένες τρίχες, ενώ όσες είναι μισοκαμμένες δεν μπορούν να μακρύνουν κανονικά και είναι σαν να παραμένουν στάσιμες. Συνήθως στις 15-20 ημέρες ολοκληρώνεται η πτώση των τριχών και περίπου στις 25-35 μέρες «ξαναχτυπάμε», δηλαδή προγραμματίζουμε την επόμενη συνεδρία.

Ωστόσο, η συχνότητα των επόμενων συνεδριών (μετά τη 2η επίσκεψη) εξαρτάται από το είδος της τρίχας, την ακριβή περιοχή (αν είναι ορμονοεξαρτώμενη η τριχοφυΐα ή όχι) και πολλούς άλλους ατομικούς παράγοντες, διαφορετικούς για κάθε περίπτωση ασθενούς.

Στο ινστιτούτο μας για την εφαρμογή φωτοαποτρίχωσης διαθέτουμε συσκευή πολυπαλμικού IPL, με δυνατότητα επιλογής του κατάλληλου φωτότυπου (για να μπορούν να κάνουν αποτρίχωση και πιο μελαχρινές επιδερμίδες), του κατάλληλου είδους τριχώματος (για να αποτριχώνουμε από σκούρες μέχρι ανοιχτόχρωμες και απαλές τρίχες), ενώ σε κάθε περίπτωση απαραίτητη είναι η λήψη αναλυτικού ιατρικού ιστορικού (ώστε να σας ενημερώνουμε για τις αντενδείξεις και να αποκλείσουμε την πιθανότητα φωτοτοξικότητας σε περίπτωση χρήσης φαρμάκων κλπ.). Κατά την πρώτη επίσκεψη, μετά τη λήψη ιστορικού, κάνουμε photo test για να ελέγξουμε τυχόν ανεπιθύμητη αντίδραση.

Στην περιοχή του σώματος φωτοαποτρίχωση κάνουμε στα πόδια (μηρούς ή γάμπες) στο μπικίνι , στις μασχάλες , στην κοιλιά , στην οσφυϊκή περιοχή (μέση) , στο στέρνο , στη πλάτη , ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις του ασθενή αλλά και ανάλογα με την ιδιομορφία της κάθε περίπτωσης.

Το κόστος της εφαρμογής , όπως και η χρονική διάρκεια , είναι ανάλογα με την έκταση της επιφάνειας που θα αποτριχωθεί. Επειδή το εμβαδόν της επιφάνειας επαφής της κεφαλής είναι συγκεκριμένο , χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να καλυφθεί μια μεγάλη επιφάνεια αποτρίχωσης , άρα και το κόστος είναι ανάλογα μεγαλύτερο. Ωστόσο , στα πλαίσια της εναρμόνισης του ινστιτούτου με τις ανάγκες της εποχής , οι τιμές μας είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Ενημερωθείτε σχετικά από τις προσφορές μας.