Αποχαιρετήστε τις δυσχρωμίες του καλοκαιριού

face4_2
Oct 05, 2017 sofia

Ο ήλιος του καλοκαιριού τόνωσε την ψυχολογία και έφτιαξε τη διάθεσή μας, όμως άφησε το δέρμα μας θαμπό και φωτογηρασμένο.

Το φθινόπωρο το δέρμα χρειάζεται ένα βαθύ καθαρισμό με ταυτόχρονη εφαρμογή οξέων νέας γενιάς για να αντιμετωπιστεί η υπερκερατινοποίηση, η υπερμελάχρωση (πανάδες- δυσχρωμίες) να ρυθμιστεί η λιπαρότητα και να αποκατασταθει η υγρασία και η ελαστικότητα του δέρματος.

Ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματος και τα προβλήματα που πρέπει να εξαλείψουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλφα-κετο, άλφα-υδρόξυ, άλφα-βήτα και πόλυ-υδρόξυ οξέα, με ιδιαίτερα γρήγορα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα οξέα αυτά στις σύγχρονες φαρμακο-κοσμετολογικές φόρμουλες βρίσκονται ενθυλακωμένα σε βιοδιαθέσιμα συστήματα μεταφοράς βραδείας και ελεγχόμενης αποδέσμευσης και έτσι δεν παρουσιάζουν κανέναν ερεθισμό κατά την επαφή τους με το δέρμα. Έτσι η εφαρμογή τους είναι ανώδυνη, ασφαλής και εύκολη ακόμα και για αυτούς που θέλουν αμέσως μετά να εμφανιστούν στη δουλειά τους και γενικά να επιστρέψουν στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Η εφαρμογή των εξειδικευμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων με οξέα νέας γενιάς στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής νέων κυττάρων (οδηγεί δηλαδή σε πάχυνση του δέρματος) στη βελτίωση της υφής, της σφριγηλότητας και της υγρασίας του δέρματος. Συνδυάζεται και συμπληρώνεται ιδανικά με τη μεσοθεραπεία, όπου με fractional τεχνική εγχύουμε στο δέρμα μίγμα βιταμινών, αντιοξειδωτικών και υαλουρονικού για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της φωτογήρανσης και του οξειδωτικού stress του δέρματος μετά το καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση η προσπάθειά μας να ανατρέψουμε τη φωτογήρανση και τη φθορά του χρόνου πρέπει να περιλαμβάνει και συγκεκριμένη φροντίδα στο σπίτι , ανάλογα με το προτεινόμενο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Για την αντιμετώπιση της γήρανσης, της χαλάρωσης, της υπερμελάχρωσης, της ακμής και των ουλών της, υπάρχουν εξειδικευμένα serums και κρέμες με υψηλές συγκεντρώσεις σε δραστικά συστατικά, όπως ρετινόλη, πυρουβικό οξύ, γαλακτικό και μανδελικό οξύ, λακτοβιονικό, σαλικυλικό και φυτικό οξύ, αζελογλυσίνη, πεπτίδια και αμινοξέα, γλυκοπρωτεϊνες και αντιοξειδωτικά. Η χρήση των ισχυρών θεραπευτικών σκευασμάτων στο σπίτι ενισχύει και επιταχύνει το αποτέλεσμα της αγωγής που γίνεται στο ινστιτούτο, αλλά και συντηρεί την καλή υγεία και βελτιώνει την εικόνα του δέρματος ακόμα και αρκετό καιρό μετά το τέλος της θεραπείας.




No comments